MIDZOMERKLANKENis niet alleen een jong festival waarop AQUARIUS zingt, maar waarvan het de samenstelling ook zelf in handen heeft. Jaargang 2 bouwt verder op de succesformule: muziek op 3 locaties, wandelen van de ene naar de andere  en, tussenin, fijnproeverij.
We zijn erg blij dat we “Die Winterreise” van Franz Schubert kunnen aanbieden door de aankomende ster Daniel Ochoa , begeleid door zijn vrouw. “Il Nostromo del Sogno” brengt in dit pastorale kader het programma “Amours et Désirs”, gewijd aan de muziek van de troubadours en het thema van hoofse liefde.
Zoals vorig jaar verzorgt AQUARIUS het avondconcert rond een thema dat al geruime tijd heel veel culturele aandacht opeist: het wereldberoemde retabel van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. Het Lam Gods bezongen” brengt dit retabel onder de aandacht door elk paneel muzikaal te illustreren met een wandeling doorheen heel onze Westerse muziekgeschiedenis, van gregoriaanse hymne tot de 20ste eeuwse Pool Gorecki.
Op die wandeling worden we deskundig gegidst door Lam Gods kenner par excellence Peter Schmidt. Hij zal vooral de religieuze achtergrond van alle afbeeldingen toelichten en overigens – als passioneel muziekliefhebber – heeft hij de muziek bij elk paneel gekozen . U bent in goede handen.  info: www.maarkedalmoetjebeleven.be