Festina Lente 28/05/17

Festina  Lente betekent “doe langzaam voort” en dat is ook waartoe het concert wil aansporen, namelijk tot “patience without excitement. In deze drukke maatschappij van haast en stress is het goed om even stil te staan. We ervaren allemaal wel eens hoe zingen kan bijdragen tot ontspanning, groepsgevoel, ons tot tranen toe ontroert, etc. Daar willen wij met Festina Lente bewust bij stilstaan en het publiek uitnodigen deze fijne eigenschappen van muziek te laten doorwerken.

Het concert brengt bestaande koormuziek, maar ook improvisaties door het koor en ook het publiek. Het programma zal erg gevarieerd zijn; van zachtzoete nummers tot muziek die swingt of rockt. De mensen die de workshop vooraf volgen, worden tijdens het concert uitgenodigd deel te nemen aan improvisatiemomenten.
An Meeusen leidt de workshop. Haar kamerkoor Pantarhei assisteert. De deelnemers werken aan in hun klank komen, het hoofd op “hold” zetten, geboorte geven aan de eigen stem en het aanwakkeren van de creativiteit via stemgebruik. De deelnemers kunnen zo proeven van wat klankbeleving nog meer kan zijn dan gewoon een lied zingen of beluisteren. Ze kunnen zelf ook beter invoelen wat het is om op het moment zelf iets te laten ontstaan en hun creativiteit te laten samenstromen met de mensen rondom hen. Iedereen, iedere stem is welkom. Wij creëren samen pure emotie, een heerlijk klankenbad.
Meer info over Kamerkoor Pantarhei:
www.kamerkoorpantarhei.wordpress.com
Meer info over Koningsteen:
http://www.koningsteen.be/?lang=